0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Filmen 'Flugt' er nu også nomineret til en Robert-pris

Film
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Danske Oscar-bud dyster også med om Robert-pris

Blandt de nominerede til en Robert ved uddeling i februar er to dokumentarer, som også er Oscar-nominerede.

Film
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Den animerede dokumentar ’Flugt’ har opnået international anerkendelse, men nu er der også mulighed for dansk stjernedrys til filmen.

’Flugt’ har fået fire Robert-nomineringer. Filmprisen uddeles af branchen for at hædre det ypperste fra dansk film og tv det forgangne år, og i år bliver priserne givet lørdag den 5. februar. Det oplyser Det Danske Filmakademi i en pressemeddelelse.

Filmen er blandt andet nomineret i kategorien årets lange dokumentarfilm sammen med ’Kandis for livet’, ’Kim Kanonarm og rejsen mod verdensrekorden’, ’Klub kranium’ og ’Præsident’.

Både ’Flugt’ og ’Præsident’ er shortlisted – altså blandt 15 udvalgte – der er i spil til at løbe med en Oscar-statuette inden for dokumentargenren, når de uddeles i slutningen af marts.

’Flugt’ er instrueret af Jonas Poher Rasmussen, og den handler om instruktørens gymnasieven Amin, som for første gang fortæller om sin dramatiske rejse som uledsaget barn fra Afghanistan til Danmark for 25 år siden.

’Margrete den første’ er årets højdespringer

Ved Robert-uddelingen i februar bliver der uddelt priser i 29 kategorier.

Blandt de, der er nomineret i kategorien årets danske spillefilm er ’Hvor kragerne vender’, ’Margrete den første’, ’Pagten’, ’Skyggen i mit øje’ og ’Venuseffekten’.

Krimiserien ’Kastanjemanden’, der har været vist på streamingtjenesten Netflix, er nomineret til en Robert i kategorien årets tv-serie.

Andre i samme kategori er sæson to af ’Den som dræber - Fanget af mørket’, ’Efterskolen’, ’Equinox’ og ’Sneengle’.

Årets højdespringer, når det kommer til antallet af nomineringer, er det historiske drama ’Margrete den første’, som har fået 13. Det er Trine Dyrholm, der spiller den danske dronning, og hun er nomineret til en Robert for bedste kvindelige hovedrolle for netop den film.

Det er 38. gang, at der uddeles Robert-priser.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Annonce