0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Warner
Foto: Warner

Christina Sulebakk er general manager for HBO Max EMEA.

Film
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dansker på liste over de 20 mest magtfulde kvinder i den globale underholdningsindustri

Film
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Christina Sulebakk har i flere år indtaget en vigtig lederposition hos HBO Europe, og hun har spillet en afgørende rolle i lanceringen af HBO Nordic, HBO España og HBO Portugal, ligesom hun har været med til at transformere HBO’s centraleuropæiske forretning til streaming.

I januar i år blev den tidligere filmjournalist så udnævnt til general manager for HBO Max EMEA, hvilket dækker over markederne i Europa, Mellemøsten og Afrika. Her har hun ansvaret for at opgradere de eksisterende HBO-streamingtjenester til det nye HBO Max, der blandt andet rykker ind i Danmark den 26. oktober.

Den position gør hende ifølge det amerikanske branchetidsskrift The Hollywood Reporter, som netop har offentliggjort listen ‘The 20 Most Powerful Women in Global Entertainment’, til en af de mest magtfulde kvinder i den globale underholdningsindustri.

Sulebakks karriere tog for alvor fart, da hun blev ansat i marketingafdelingen for Canal+ og hurtigt steg i graderne. Det samme skete, da hun skiftede til HBO Nordic og over otte år løbende indtog en række vigtige chefposter.

Ifølge Sulebakk selv har hendes danske rødder givet hende et unikt udgangspunkt, når det gælder en øget ligestilling i den globale underholdningsindustri, selv om der efter hendes opfattelse stadig er et stykke vej at gå på det område.

»Jeg er priviligeret, fordi jeg kommer fra Danmark, hvor ligestilling og inklusion er langt mere udtalt. Forhåbentlig vil vi se det sprede sig ud over de geografiske grænser,« udtaler hun til The Hollywood Reporter i forbindelse med offentliggørelsen af listen.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Annonce