0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Emil Helms/Ritzau Scanpix
Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix

Kulturminister Joy Mogensen (S).

Efter hård kritik af styringen på Kunstakademiet: Minister igangsætter undersøgelse af kunstneriske uddannelser

Film

Efter hård kritik af ikke mindst styringen på Kunstakademiet i København vil kulturminister Joy Mogensen (S) nu igangsætte en undersøgelse af ledelse og strukturer på Kulturministeriets syv kunstneriske uddannelser.

”De kunstneriske uddannelser har kolossal betydning for hele kunstscenen herhjemme. Derfor skal vi sikre, at uddannelserne har de bedste rammer for deres kunstneriske og håndværksmæssige praksis, og at studerende og medarbejdere trives,” lyder det fra kulturministeren i en pressemeddelelse.

Fra flere sider har det blandt andet været foreslået, at de uddannelsesinstitutioner – som eksempelvis Kunstakademiet – der i dag ikke har en bestyrelse, burde overveje om dette ikke ville være vejen frem, og ifølge Joy Mogensen er det da også under overvejelse.

“Bestyrelser kan være en oplagt mulighed for uddannelserne. Men der kan også være andre måder at skabe en langtidsholdbar struktur og organisering, og vi skal være sikre på, at vi løser udfordringerne på den rigtige måde,” siger ministeren.

Udvalg skal komme med anbefalinger

Et udvalg på 13 medlemmer vil i løbet af den kommende måned blive nedsat. Det skal være mennesker med kendskab til de kunstneriske uddannelsers indhold, organisering og arbejdsmarked, og udvalget skal undersøge ledelse og strukturer samt komme med anbefalinger til fremtidig organisering og udvikling på de kunstneriske uddannelser. Medlemmerne af udvalget vil bestå af rektorer, studerende, ansatte, aftagermiljøer og eksperter i ledelse og uddannelse.

Undersøgelsen skal efter planen være afsluttet til oktober 2021.

I alt syv videregående kunstneriske uddannelsesinstitutioner hører i dag under Kulturministeriet. Det drejer sig om Den Danske Filmskole, Den Danske Scenekunstskole, Det Jyske Musikkonservatorium, Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, Rytmisk Musikkonservatorium, Syddansk Musikkonservatorium og Kunstakademiets Billedkunstskoler.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage