0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Museer og kulturinstitutioner samles i andelsforening om ny tv-kanal

Film
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

En forening af museer og andre kulturinstitutioner står klar med en fælles ansøgning til den nye landsdækkende tv-kanal, der blev besluttet i sidste års medieforlig. Ved et stormøde i sidste uge var der nemlig stor opbakning til idéen. Det skriver Journalisten.

Ifølge Jane Sandberg, der er direktør på museet Enigma og en af initiativtagerne til mødet, er der stor optimisme, og hun forventer, at det bliver en realitet.

“Det var et fantastisk møde, dels fordi der kom så mange, dels fordi, der slet ikke var den kritiske tone, vi ellers ofte har i vores branche. Der var bred enighed om, at ideen skal forfølges,” siger hun til Journalisten.

Hun påpeger, at idéen om et fælles ejerskab blandt museerne udspringer af, at man ser oplagte muligheder i at kunne videreudnytte det forsknings- og formidlingsarbejde, der i forvejen laves på museerne. Og når museerne har pligt til at formidle så bredt som muligt, er en tv-kanal et oplagt bud på en vej til at nå dette mål.

Ejerkredsen af den nye tv-kanal skal samles i en andelsforening, der således fungerer som udgiver af tv-kanalen og det tilhørende indhold. Og tilstede ved mødet var ikke kun museer, men også folkeoplysningsforbund, biblioteker, uddannelsesinstitutioner og repræsentanter fra teatre og musikscenen var interesseret.

På mødet blev der, ifølge Journalisten, også nedsat en arbejdsgruppe med 14 medlemmer, der nu blandt andet har til opgave at granske det materiale, som Kulturministeriet agter at sende i høring til april.

“Hvis det materiale, der går i høring, svarer nogenlunde til vores forventninger, og der er lyttet til vores input, så tror jeg, vi stifter foreningen på det tidspunkt,” siger Jane Sandberg til Journalisten.

Men det hele er ikke uden forhindringer. Økonomien er nemlig ikke på plads, og der er stadig spørgsmål, der spøger på netop dét område. Tilskuddet på 50 millioner kroner rækker nemlig ikke, forklarer Jane Sandberg, der dog samtidig påpeger, at andre finansieringsmuligheder kan opstå – eksempelvis via fonde.

“Vi kommer fra en verden, hvor vi er vant til at fondsfinansiere vores aktiviteter. Og for museer er det normalt at tilføje en linje i ansøgningerne, der handler om tv-produktion. Men hvad fondene siger til det, ved vi ikke,” siger hun til Journalisten.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Annonce