0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Museumsledere vil have fuld adgang til DRs digitaliserede arkiv.

Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dette er et debatindlæg.

Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Du er velkommen til at deltage i debatten – send dit indlæg til redaktionen@kulturmonitor.dk

62 museumsledere i åbent brev til politikerne på Christiansborg: »Hvornår får vi adgang til DRs arkiver?«

Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Åbent brev: Siden sommeren 2014 har Danmarks museer – og mange andre – ventet på at få adgang til DRs digitaliserede arkiver via en brugervenlig, let tilgængelig og søgbar platform.

Det blev nemlig lovet i medieforliget for 2015-2018.

Den nuværende arkiv-platform, Bonanza, indeholder kun en lille del af DRs udsendelser, og skal man bruge det og andet materiale kræver det henvendelse til DR, som så skal finde det frem. Det er dyrt, unødigt besværligt og slet ikke det, der var meningen, da DR i sin tid fik midler til at digitalisere sin fantastiske og væsentlige del af kulturarven.

I Medieforlig 2015-2018 (indgået af S, R, V, DF, SF, K, LA og EL) lød det: »Aftalepartierne er enige om, at DR skal opretholde arkiv-tjenesten, Bonanza, indtil DR over for aftalekredsen kan præsentere en tilfredsstillende løsning om et søgbart programarkiv for befolkningen omfattende DRs digitaliserede programarkiver.«

Et søgbart programarkiv er et rimeligt krav at stille til et public service-medie.

Museer og andre interesserede bør let kunne fremfinde materiale med de sidste mange årtiers historier, så det kan anvendes i nye sammenhænge til gavn for hele befolkningen. Det er dog aldrig blevet til noget. Digitaliseringsprocessen, som DR i øvrigt har fået massiv statslig støtte til, kommer derfor kun i begrænset omfang andre til gode.

Og vi venter stadig.

Det bør regeringen, Folketingets partier og DR hurtigt finde en løsning på - og senest ved den nye medieaftale, der snart skal forhandles. Det er på høje tid at få løst, hvad DR allerede har fået midler til. Vi og vores mange besøgende venter stadig på at kunne høste frugterne af den omfattende investering i DRs arkiver til gavn for kulturen og for landets borgere.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Annonce