0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Emilia Therese
Foto: Emilia Therese

Anna Lidell er forperson i Djbfa.

Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dette er et debatindlæg.

Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Du er velkommen til at deltage i debatten – send dit indlæg til redaktionen@kulturmonitor.dk

Anna Lidell til DR-ledelsen og politikerne: »Tag den mangfoldige musik alvorligt og bevar P6 Beat og P8 Jazz«

Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Debatindlæg: Torsdag samles medarbejderne i DR til stormøde for at tale om fremtiden for P6 Beat og P8 jazz. Et andet sted i København, samles politikerne snart til de kommende medieforhandlinger. Begge lejre har et ansvar for, at vi nu igen taler om at bevare radiostationerne – men hvad mere vigtigt er, så har de også begge har nøglen til at rulle denne hovedløse beslutning tilbage.

DR’s to radiokanaler P6 Beat og P8 Jazz har en helt uvurderlig betydning for dansk musikliv, og for at den musik de spiller kommer ud til lytterne. Vigtige musikalske strømninger i Danmark vil miste sit fodfæste, hvis man lukker kanalerne og smider nøglerne væk.

I debatten har argumenterne primært handlet om at spare penge for DR. Men det er et for snæver fokus i vores optik – for omkring stationerne vokser der essentielle musikmiljøer op og bliver formidlet til hundrede tusindvis af mennesker på ugentlig basis. Netop derfor er det så vigtigt, at de to radiokanaler bliver bevaret, da de er eksponenter for den mangfoldige musik, som ellers ikke har sendeflade på andre kanaler.

Lever på kunstigt åndedræt

Vores nuværende medieaftale blev til i 2018 med Mette Bock (LA) i spidsen – en medieaftale hvor DR’s kor og orkestre blev videreført, og andelen af dansk musik på radio øget til 48 procent på såvel P3 som P4. Til gengæld blev P6 Beat, P7 Mix og P8 Jazz nedlagt.

Den aftale er gældende, indtil vi får et nyt medieforlig – noget, som var planlagt til at ske i 2020, men som nu igen er blevet rykket og måske først ser dagens lys i 2022. I mellemtiden har den nuværende regering og støttepartier givet P6 Beat og P8 Jazz kunstigt åndedræt. Men vi skal væk fra at hoppe fra tue til tue, og i stedet sikre en langsigtet plan for radiostationerne. Det skylder vi de ansatte, musikbranchen og ikke mindst alle lytterne.

DR skal både tage og få ansvaret for at være Danmarks største og bedste musikformidler. Det prædikat mister sin virkning med en lukning af stationerne, og vi risikerer til sidst at vi ender med, at algoritmer og andre robotiserede processer definerer, hvad danskerne lytter til i fremtiden. Det vi ser i dag er proxyer for den tendens, og det er derfor vi siger, at et ambitiøst DR er modpol til den musikalske ensretning og kortslutning.

Så tag den mangfoldige musik alvorligt og bevar P6 Beat og P8 Jazz. Til glæde for de pulserende musikmiljøer og ikke mindst alle de danske lyttere!

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Annonce