0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Jeppe Krogsgaard Christensen: Ny online-boghandel ligner et lysende columbusæg og bør danne skole for alle kunstnere og udgivere

Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kommentar: Forleden blev et nyt site lanceret, der kan vise sig at være vejen frem for kunsten og kunstnerne i det nye digitaliserede, stadig mere monopoliserede årtusinde. Intet mindre.

Mikrofest.dk er en online-boghandel, der sælger bøger fra landets små, kvalitetsbevidste forlag. “Store bøger fra små forlag,” som folkene bag kalder det, og det opsigtsvækkende ved konceptet er, at det er kurateret. Det er således ikke enhver selvudgiver, der kan få sine bøger til salg på sitet, men kun forlag, som et panel af litteraturforskere, kritikere, digtere og formidlere har godkendt.

På den måde har sitet sikret sig mod at blive en ophobning af bøger af forfattere, der ikke er dygtige nok til at udkomme på de store forlag. Mikrofest.dk satser i stedet på at blive et sted på nettet, der borger for litterær kvalitet, og som leveres af fremragende forlag som Sidste Århundrede, Palomar, OVO press, Kronstork og Arkiv for detaljer.

Amazon er på vej

Sitet – og behovet for det – er opstået i en tid, hvor Amazon er på vej ind på det danske bogmarked, og hvor kampen om læserne kun bliver hårdere. Det vil betyde mere fokus på udgivelser, der appellerer til de mange, om emner som er oppe i tiden, “vigtige bøger,” som de gerne sælges som, samt fortælle