0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Stine Rasmussen/Ritzau Scanpix
Foto: Stine Rasmussen/Ritzau Scanpix

Frederik Cilius (tv) og Rasmus Bruun har hovedrollerne i 'Orkestret'.

Kulturmonitor
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

DR udskyder ny satireserie om #MeToo efter pigekor-skandale

Kulturmonitor
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Set i lyset af de langvarige krænkelser i DR Pigekoret, hvis omfang blev blotlagt tidligere på måneden, ligger DR’s nye, premiereparate satireserie ’Orkestret’ for tæt på virkeligheden til, at DR vil gøre som planlagt og vise serien inden årets udgang.

Det skriver Berlingske, der er blevet oplyst om DR’s beslutning om at udskyde serien, som er skrevet og instrueret af Mikkel Minch-Fals og har makkerparret Frederik Cilius og Rasmus Bruun samt Neel Rønholt i de bærende roller.

Plakaten til 'Orkestret' som den fremgår på filmdatabasen IMDB. Foto: Screenshot

»Selvom man principielt skal skille fiktion og virkelighed helt fra hinanden, så har vi alligevel skønnet, at det ikke er det rette tidspunkt at sende en serie med emner som sexisme, magt og ubalancer i en musikalsk verden så tæt på, at konklusionerne fra advokatundersøgelsen om DR Pigekoret er offentliggjort,« lyder det fra fiktions- og udviklingschef i DR Kultur, Børn og Unge Henriette Marienlund i et skriftligt svar til Berlingske.

Også ’Borgen’- og ’Herrens Veje’-skaber Adam Price er involveret i serien, der handler om personalestridigheder og #MeToo-relaterede problematikker i et symfoniorkester. Ifølge Berlingske vil ’Orkestret’ bliver vist i sommeren 2022.

I filmens verden blev den danske komedie ’Vildmænd’ for nyligt udskudt efter et uheldigt sammenfald med virkeligheden. I filmen, der foregår i Norge, optræder hovedrolleindehaver Rasmus Bjerg med bue og pil, hvilket blev vurderet for tæt beslægtet med tragedien i Kongsberg, hvor en norsk mand blandt andet brugte bue og pil til at tage livet af fem mennesker. Premieredatoen hedder nu 13. januar.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Annonce