0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Philip Davali/Ritzau Scanpix
Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Ifølge Styrelsen for Patientsikkerhed er der dog tale om relativt få smittetilfælde på årets Bogforum, hvor 32.000 gæster og et hav af forfattere og forlagsfolk deltog.

Kulturmonitor
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Coronasmitte spredte sig på Bogforum – store forfattere og adskillige forlagsfolk er ramt

Kulturmonitor
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Årets udgave af Bogforum gik ikke fri af den eskalerende coronasmitte, da den med deltagelse af 32.000 gæster og et hav af forfattere og forlag løb af stablen i den forgange weekend.

Ifølge Politiken er flere vaccinerede forfattere – heriblandt Maren Uthaug, Jussi Adler-Olsen og Sissel Jo-Gazan – og forlagsfolk blevet smittet under eller umiddelbart efter begivenheden, som ellers havde udvidet sit albuerum med knap 20.000 ekstra kvadratmeter og gjort scenerne mere afsidesliggende.

Hos Politikens Forlag og Gyldendal har man registreret henholdsvis fire og tre smittetilfælde blandt medarbejdere i forbindelse med Bogforum, mens Lindhardt og Ringhof indtil videre tegner sig for »en håndfuld smittede medarbejdere« og to smittede forfattere, herunder altså Maren Uthaug.

Lindhardt og Ringhof har ligesom de øvrige forlag bedt både forfattere og medarbejdere, der deltog på Bogforum, om at lade sig teste på bagkant af bogmessen.

»Vi har også kontaktet Bogforum og fortalt, at vi har nogle tilfælde og ikke kan udelukke, at det kommer derudefra,« siger Lindhardt og Ringhofs pressechef Søren Anker Madsen.

Til Politiken bekræfter Styrelsen for Patientsikkerheds presseafdeling, at styrelsen »har kendskab til smitte i forbindelse med Bogforum i weekenden,« men at der er tale om få smittede »særlig i relation til deltagerantallet«.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Annonce