0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Philip Davali/Ritzau Scanpix
Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) giver nu sit besyv med i den verserende coronapas-debat. Her fortæller hun om bogen "De Rejste Sig Trodsigt I Vrimlen" på årets udgave af BogForum .

Kulturmonitor
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kulturministeren melder klart ud i coronapas-debat: »Du viser ikke billet eller betaler for at komme ind i et storcenter«

Kulturmonitor
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Selvom kulturlivet overvejende har taget positivt imod udsigten til det genindførte coronapas, har modhagerne også været til at tage og føle på.

Blandt andet har Grand Teatret-direktør Kim Foss tilkendegivet, at kravet vil betyde færre filmvisninger og dermed »klart« koste på biografens bundline, mens foreningen Dansk Kulturliv har stillet sig uforstående over for restriktionernes blinde øje, hvad detailhandlen angår.

»Det giver jo ingen mening, hvis du skal vise coronapas for at gå ind på et museum, og så kan du gå i en tøjbutik ved siden af og foretage den samme type aktivitet uden at skulle vise coronapas,« sagde Dansk Teater-direktør og talsperson i Dansk Kulturliv Peter Mark Lundberg mandag til Politiken.

Til samme avis har kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) forholdt sig til kritikken og givet sit bud på den logik, der ligger bag sundhedsmyndighedernes og regeringens sondring mellem kulturliv og detailhandel.

»Du viser ikke billet eller betaler for at komme ind i et storcenter, til gengæld gør du det som regel på et museum. Det vil sige, der er en anledning, hvor man alligevel kan bede om coronapas. Jeg er med på, at det selvfølgelig vil betyde noget for den daglige gang på vores kultursteder, men jeg håber også på, at folk kan se, at det kan være vejen til, at man så stadig kan komme på museum«, siger Ane Halsboe-Jørgensen til Politiken.

Bibliotekerne går – næsten – fri

Et af de undtagelsesvise steder i kulturverdenen, hvor coronapas-kravet ikke per definition slår igennem fra på fredag, er landets biblioteker.

Ved konkrete indendørsarrangementer med forsamlinger af 200 personer eller mere – til for eksempel foredrag, oplæsninger eller filmvisninger – skal der tjekkes coronapas, men i den daglige drift går bibliotekerne fri, hvilket ifølge Kulturministeriet ene og alene skyldes vurderinger foretaget af sundhedsmyndighederne.

Til Kulturmonitor erklærer direktør i Danmarks Biblioteksforening Michel Steen-Hansen, at han ikke er overrasket over beslutningen om at fratage bibliotekerne fra coronapas-kravet – bibliotekerne, der frem til 14. juni ellers havde både mundbind og coronapas som adgangskrav for sine brugere.

»Under de tidligere nedlukninger håndterede bibliotekerne det ret godt med at undgå smittespredning, også i de perioder, hvor der ikke skulle vises coronapas. Og i bygninger som for eksempel Dokk1 (bibliotek og kulturcenter i Aarhus, red.) , hvor der er plads til flere end 200 mennesker, er de typisk fordelt i mange forskellige rum, ligesom i supermarkeder, hvor man er fordelt over store arealer,« siger Michel Steen-Hansen.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Annonce