0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Lars Hansen
Foto: Lars Hansen

DR's mødeindkaldelse er for sen, mener flere tidligere medlemmer af DR Pigekoret. Her ses en Julekoncert med koret i DR Koncerthuset.

Kulturmonitor
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

»Uhyrlig frækt og uempatisk«: Tidligere DR Pigekoret-medlemmer kritiserer DR forud for længe ventet møde

Kulturmonitor
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Når DR onsdag fremlægger konklusionerne af den advokatundersøgelse, der siden foråret har gransket anklager og vidnesbyrd om grænseoverskridende adfærd i DR Pigekoret, skal tidligere medlemmer af koret orienteres, inden turen går til pressen.

Men varslet for orienteringsmødet er alt for kort, lyder kritikken fra flere tidligere medlemmer af DR Pigekoret til Politiken. De melder, at mødeindkaldelsen fra DR blev givet fredag eftermiddag og dermed altså fem dage inden, at mødet om advokatundersøgelsen finder sted onsdag.

»Nogle har ikke fri, andre bor i Jylland. Jeg synes, at det er uhyrlig frækt og samtidig uempatisk gjort. Og det får mig til at tænke på, om de er interesserede i, at der kommer færrest muligt, så der bliver færrest mulige kritiske spørgsmål«, siger tidligere sanger i DR Pigekoret Eva Maria Lehmberg til Politiken, mens et andet tidligere kormedlem, Marie Holst Høpfner-Dahl, kalder den korte frist »utilstedelig«.

DR-direktør afviser kritikken

Kritikken preller dog af på DR’s direktør for Kultur, Børn og Unge, Henrik Bo Nielsen, der står i spidsen for mødet.

»Jeg er ikke enig i, at det ikke er en okay frist at give. Den her undersøgelse har været udskudt ad flere omgange, og derfor ville vi ikke give en dato, før vi vidste, at vi kunne levere. Vi modtog fredag den sidste del af undersøgelsen, og så trykkede vi på knappen,« siger Henrik Bo Nielsen til Politiken.

Sagen om de grænseoverskridende oplevelser i DR Pigekoret førte i juni til, at tidligere chefdirigent Michael Bojesen trak sig som leder af Statens Kunstfonds bestyrelse. Siden har i omegnen af 120 personer henvendt sig med indberetninger, hvoraf »en lang række« omhandler de samme forhold og episoder som dem, 12 tidligere korsangere tidligere på året berettede om.

Foruden Henrik Bo Nielsen vil også DR’s generaldirektør, Maria Rørbye Rønn, deltage i mødet med de tidligere korsangere og det efterfølgende pressemøde.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Annonce